Аарцыг зүсэж, базах зэргээр жижиглэж, хэв оруулан хатаасан цагаан идээний төрөл: ааруул дэлгэх дэлгэрэнгүй...
(ааруулыг дэлгэц дээр өрж наранд тавих), ааруулын дэлгэц (ааруулыг дэлгэн хатаахад зориулсан хашлага хүрээ бүхий хавтгай мод), ингэний ааруул (ингэний сүүгээр хийсэн ааруул), хорхой ааруул (уртавтар нарийн хэлбэр оруулж хатаасан аарц), ааруул ээзгий [хоршоо] (сүүг боловсруулан шүүж хийсэн цагаан идээ), ааруул хурууд [хоршоо] (таргийг буцалган шүүгээд хэвэнд оруулж, янз бүрийн хэлбэр хэмжээтэйгээр хатаасан аарц) - Та нар хорин мөнгө өг, би ааруул хурууд авч өгье. Б.Ринчен. Үүрийн туяа., *шүд унасан хойно ааруул таарах (аливаа тусыг цагт нь биш өнгөрсөн хойно нь хүргэх).ааруул дэлгэх | ааруулыг дэлгэц дээр өрж, наранд тавих |
ааруулын дэлгэц | ааруулыг дэлгэн хатаахад зориулсан хашлага хүрээ бүхий хавтгай мод |
ингэний ааруул | ингэний сүүгээр хийсэн ааруул |
хорхой ааруул | уртавтар нарийн хэлбэр оруулж хатаасан жижиг ааруул |
ааруул ээзгий | сүүг боловсруулан шүүж хийсэн цагаан идээ |
ааруул хурууд | таргийг буцалган шүүгээд хэвэнд оруулж, янз бүрийн хэлбэр хэмжээтэйгээр хатаасан аарц |
шүд унасан хойно ааруул таарах | аливаа тусыг цагт нь биш өнгөрсөн хойно нь хүргэх |
Тус толь нь Мөнхгал компанийн зөвшөөрлөөр монгол бичгийн 'Menksoft 2012' үсгийн тиг хэрэглэж байна.
Тус толийн талаарх санал хүсэлтээ
contact@mongoltoli.mn хаягаар ирүүлнэ үү.
© Монгол хэлний их тайлбар толь 2016 он