1. Давс түрхэх, давстай болгох, давс ба давсны уусмал хийж хадгалах, давсны амт оруулах: арьс давслах дэлгэрэнгүй...
(идээлэх, шүүлэх), загас давслах (муутгахгүй тул давс цацаж хадгалах), мах давслах (шуузлах), нэхий давслах (үнэр орох, өмхийрөхөөс хамгаалан давс ахиухан түрхэх), ногоо давслах (даршлах), давсалсан өргөст хэмх (даршилсан өргөст хэмх) - Бух өвгөний заавраар зарим том загасыг давсалжээ. Б.Ринчен. Заан залуудай;арьс давслах | идээлэх, шүүлэх |
загас давслах | муутгахгүй тул давс цацаж хадгалах |
мах давслах | шуузлах |
нэхий давслах | үнэр орох, өмхийрөхөөс хамгаалан давс ахиухан түрхэх |
ногоо давслах | даршлах |
давсалсан өргөст хэмх | даршилсан өргөст хэмх |
хонь ямаагаа давслах | хонь, ямаагаа давс долоолгон хужирсааг гаргах |
тэмээгээ давслах | тэмээндээ давс шүү идүүлэх |
давсалдаг хүн | юмыг хэтрүүлж ярьдаг хүн |
давсалж бичих | юмыг бодит байдлаас нь хэтрүүлж дэвэргэн бичих |
Тус толь нь Мөнхгал компанийн зөвшөөрлөөр монгол бичгийн 'Menksoft 2012' үсгийн тиг хэрэглэж байна.
Тус толийн талаарх санал хүсэлтээ
contact@mongoltoli.mn хаягаар ирүүлнэ үү.
© Монгол хэлний их тайлбар толь 2016 он