1. Шинэ идээ, ундааны өргөл цацалд хэрэглэх юм уу, эсвэл хүндтэй хүнд эхлэн барих хувь: архины дээж дэлгэрэнгүй...
(архины түрүү хувь), идээний дээж (идээний эх), хоолны дээж (хоолны түрүү), цайны дээж (цайны эх хувь) - Архийг байхын зоргоор ууж болохгүй, идээний дээж гэдэг тэр хүндэтгэлд нь тааруулж амсах хэрэгтэй. Б.Бааст. Алтайн хөх дөнөн., дээж амсах (идээ ундааны зүйлд түрүүлж ам хүргэх), дээж авах (юмны охь хувийг урьдчилан авах), дээж барих (олсон, хийсэн эд идээний дээжээс эрхэмлэх хүнд түрүүлэн өгөх), дээжийг нь хүртэх (эх хувь амсах, хувь хүртэх), дээж өргөх (идээ ундааны зүйлийн түрүүчээс авч газар дэлхийд зориулан цацах);архины дээж | архины түрүү хувь |
идээний дээж | идээний эх |
хоолны дээж | хоолны түрүү |
цайны дээж | цайны эх хувь |
дээж амсах | идээ ундааны зүйлд түрүүлж ам хүргэх |
дээж авах | юмны охь хувийг урьдчилан авах |
дээж барих | идээ ундааны зүйлийг хүндэтгэвэл зохих хүнд түрүүлэн өгөх |
дээжийг нь хүртэх | эх хувь амсах, хувь хүртэх |
дээж өргөх | идээ ундааны зүйлийн түрүүчээс авч газар дэлхийд зориулан цацах |
алтны дээж | алтны сорьц |
аман зохиолын дээж бичиг | аман зохиолын цоморлог |
дээж морь | а. Хурдан морины уралдаанд түрүүлсэн морь; б. Хүлэг сайн морь |
хүний дээж | хүний дээд |
татвар дээж | а. Нэгдүгээр байрын бай шагнал; б. Мөрийнөөс татаж авах хураамж |
Тус толь нь Мөнхгал компанийн зөвшөөрлөөр монгол бичгийн 'Menksoft 2012' үсгийн тиг хэрэглэж байна.
Тус толийн талаарх санал хүсэлтээ
contact@mongoltoli.mn хаягаар ирүүлнэ үү.
© Монгол хэлний их тайлбар толь 2016 он