Татсан махыг элдсэн гурилд боон чимхэж, жигнэн болгох битүү хоол: бууз чимхэх (бууз чимхэж хийх), дэлгэрэнгүй...
махан бууз (дан махаар хийсэн бууз), хөлдүү бууз (хөлдөөсөн бууз), бууз банш [хоршоо] (татаж амталсан махыг гурилд боон чимхсэн битүү нарийн хоол) - Айл бүхэн бууз банш хийж, сайхан хэвийн боов чанаж байдаг сан. Ж.Дамдин. Үймээний жил.| бууз чимхэх | бууз чимхэж хийх |
| махан бууз | дан махаар хийсэн бууз |
| хөлдүү бууз | хөлдөөсөн бууз |
| бууз банш | татаж амталсан махыг гурилд боон чимхсэн битүү нарийн хоол |
Тус толь нь Мөнхгал компанийн зөвшөөрлөөр монгол бичгийн 'Menksoft 2012' үсгийн тиг хэрэглэж байна.
Тус толийн талаарх санал хүсэлтээ
contact@mongoltoli.mn хаягаар ирүүлнэ үү.
© Монгол хэлний их тайлбар толь 2016 он