ХАНДЛАХ

1. Юмыг ханд болгох: -Жимсийг боловсруулан хандлахад жигнэмэг хийхэд чухал хэрэгтэй. “Ардын эрх” сонин., хандалсан эм (амьтан, ургамлын гаралтай эмийн түүхий эдийг эмийн ханд хийх тусгай технологиор боловсруулж гаргасан эм); гоньд хандлах (гоньдоор ханд хийх);


2. Цай шөл зэргийг удаан буцалгаж ширгээн шимийг шингээн авах: цай хандлах (цай идээшүүлэх, цайг удаан буцалгаж сайтар дэлгэрэнгүй...
хандалсан эм амьтан, ургамлын гаралтай эмийн түүхий эдийг эмийн ханд хийх тусгай технологиор боловсруулж гаргасан эм
гоньд хандлах гоньдоор ханд хийх
цай хандлах цай идээшүүлэх, цайг удаан буцалгаж сайтар аагшуулах