Хэвлэх


2024-04-20 02:52:15http://mongoltoli.mn/

ААРЦ

1. Тараг, айраг зэргийг буцалган ээдүүлж, шар сүүг нь шүүсэн цагаа: аарц буцалгах (цагаа буцалгах), аарцан самнаа (зуурч шахсан аарц), тогооны аарц (тогоо нэрэхээр буцалгасан цагаа), аарцны хавчиг (аарц хийхэд зориулсан хавчгар торх), аарц цагаа [хоршоо] (буцалгаж шүүсэн цагаа) - Аарц цагаа элбэгтэй, ааш зан сайтай. М.Цэдэндорж. Есөн хүсэл., *аарц болох (тамир тэнхээ барагдах);


2. Таримал ургамлын үр дутуу боловсорч, үл мэдэг чийгтэй байх үе: аарцан болц (үр тарианы чийглэгийн хэмжээ багасаж, гүйцэд боловсрохын өмнөх үе).

--oOo--