Хэвлэх


2024-05-08 08:29:11http://mongoltoli.mn/

ХИАМ

1. Махыг шанз болгон амталж гэдэс, олгой зэрэгт хийж чанаж, утаж боловсруулсан идээ - Цүнхнээсээ бяцхан халуун савтай цайгаа гарган, зүсэм талх, хиам идэн, аяга халуун цай уулаа. Л.Дашням. Бурхантын цэцэг., гахайн махан хиам (гахайн махаар хийсэн хиам), дотор махан хиам (малын дотор махаар хийсэн хиам), хагас утлагат хиам (бага зэрэг утсан хиам), чанамал хиам (чанаж болгосон хиам);


2. Малын элэг, уушги, бөөр зэрэг гэдэс дотрыг ходоод юмуу олгойнд хийж амталж чанаж болгосон идээ.

--oOo--