Хэвлэх


2024-08-28 02:43:36http://mongoltoli.mn/

БОЛГОХ

1. Боловсруулах, чанах: болгосон олс (олсыг үнсний усанд дэвтээж боловсруулаад цэв цэгээн болгосон нь);


2. Түүхий идээний зүйлийг чанах мэтээр боловсруулах: мах болгох (а. Махыг чанах, жигнэх, шарах, хуурах; б. [шилжсэн] Хүнийг ихэд ядраах зүдрээх), болгож идэх (чанах мэтээр боловсруулж идэх) - Ус тос хоёрыг хутгаж байж идээ болгодог. Ж.Дашдорж. Монгол цэцэн үгийн далай., хоол болгох (а. Хоол чанах, б. Ямар нэгэн зүйлийг хүнсэндээ хэрэглэхээр болох), цаас болгох (цаас боловсруулах).

--oOo--