Хэвлэх


2024-11-06 05:01:40http://mongoltoli.mn/

ШҮҮСЛЭХ

1. Юманд шүүс хийж, амтлан найруулах: буузны мах шүүслэх (бууз хийх махыг амтлан найруулж, шүүстэй болгох);


2. Хүндэтгэвэл зохих хүний идээ ундаа зооглох;
3. Юмны шүүсийг шахаж гаргах: алим шүүслэх (алины шүүсийг шахаж гаргах);
4. Түүхий тоосго, шаазан зэргийг шатааж боловсруулах, бэхжүүлэх: шүүслэх уурхай [хуучирсан] (шаазан ваар мэтийг шатаан боловсруулах зоорь), тоосго шүүслэх (тоосгыг шатааж бэхжүүлэх);
5. [шилжсэн] Хүнийг зовоон тарчлаах.

--oOo--